АСБІС-Україна продовжує здійснювати місію цифрової трансформації української освіти: бренд Prestigio презентував школам Smartbook

Сентябрь 23, 2020

PRESTIGIO

Один із найбільших національних дистриб’юторів техніки й рішень, компанія АСБІС-Україна, взяла участь у проєкті «Електронний щоденник», створеному як частина інформаційно-освітнього середовища «Єдина школа». В рамках співпраці компанією було передано до закладів середньої освіти ноутбуки Prestigio моделі Smartbook 141 C3. Зокрема продукцію отримала школа №59 міста Харкова та київська школа №8, розташована в Оболонському районі столиці. Пристрої були презентовані вчителям офіційними представниками бренда.

«Наша компанія у своїй діяльності все більше ваги надає найактуальнішому в сучасних реаліях питанню – питанню цифрової освіти в Україні. Паралельно з проєктами, реалізовуваними спільно з Мінцифри, ми також кооперуємося з приватними компаніями, що втілюють прогресивні освітні ініціативи. Наразі для налагодження комунікації вчителів  із батьками через застосунок "Електронний щоденник" ми надали кільком українським школам сучасні ноутбуки Prestigio, чиї характеристики стовідсотково відповідають технічним вимогам програмного забезпечення, розробленого нашими партерами з TATL Technology», – прокоментував Віталій Мельниченко, генеральний директор компанії АСБІС-Україна.

«Єдина школа» – інформаційно-комунікаційна автоматизована система, призначена для закладів освіти, учнів та їхніх батьків, а також для органів управління освітою. Однією з цілей «Єдиної школи» є налаштування батьківського доступу до інформації щодо їхньої дитини. Для цього було створено простий у користуванні та інтуїтивно зрозумілий застосунок «Електронний щоденник», що з належним рівнем конфіденційності забезпечує постійний контроль з боку батьків над успішністю дитини, моніторинг відвідуваності навчальних закладів, перевірку рівня знань через персональні цифрові пристрої. «Електронний щоденник» позбавляє необхідності хаотично використовувати різні месенджери та забезпечує інтерактивний зв’язок між учасниками навчального процесу на єдиній платформі за уніфікованими правилами.

Система «Єдина школа» рекомендована та підтримана провідними державними інституціями: Міністерством освіти і науки України, Інститутом модернізації змісту освіти та Інститутом педагогіки НАПН України. Впровадженням інновації в українських школах займається digital-агенція TATL Technology.

«Під час розробки програмного забезпечення ми поставили собі за мету створити інноваційну систему для ефективної роботи загальноосвітніх навчальних закладів, яка б зокрема мотивувала дітей до покращення показників, а педколектив – до підвищення рейтингу школи у власному місті та області. Найважливішим у цьому процесі є оперативна та безпосередня комунікація: учнів із учителями, батьків із керівництвом школи тощо. Звісно, для цього школам необхідно надати відповідне обладнання. Ми надзвичайно раді колаборації з компанією АСБІС-Україна, яка забезпечила школи гідною сучасною технікою ТМ Prestigio», – прокоментував Олексій Луганський, директор TATL Technology.

Smartbook 141 C3 із діагоналлю екрана 14.1" – зручний, бюджетний та універсальний пристрій, що ідеально підходить для освітніх потреб. Його створено на базі 4-ядерного процесора Intel® Atom™ Z8350 із частотою до 1,92 ГГц, що оптимально для роботи з офісними програмами, активності в соціальних мережах та перегляду відео. Смартбук доступний у трьох варіантах пам’яті: 4 ГБ оперативної пам’яті та 64 ГБ внутрішньої, а також 2 ГБ оперативної пам’яті та 32 ГБ/64 ГБ внутрішньої. Пристрій легко носити з собою в сумці або наплічнику, адже він важить лише 1,3 кг за товщини 2,3 см. На ноутбуці попередньо встановлена найбільш розповсюджена та звична для використання операційна система Windows 10 Home.

Довідка

Компанія АСБІС-Україна – один із найбільших на українському ринку дистриб'юторів IT-продуктів, компонентів і рішень; надійний, стабільний та прогресивний партнер, роботодавець із великим спектром можливостей і світовим досвідом. Входить до міжнародного холдингу з 29-річним досвідом в IT-дистрибуції, офісами у 28 країнах, 30000 активних клієнтів та з великою кількістю професійних нагород.

У портфелі компанії в Україні – понад 50 брендів, а також 7000 споживчих та професійних IT-продуктів відповідних світових виробників.

Більше інформації: http://www.asbis.ua

Міжнародний бренд Prestigio понад 15 років пропонує широкий вибір споживчої електроніки для дому, освіти та бізнесу. Продукція Prestigio – телевізори, планшети, ноутбуки, мобільні телефони, відеореєстратори, навігатори, а також мультиборди, інтерактивні дисплеї, електронні цінники і технології на базі RFID – успішно продаються в 30 країнах світу. 2019 року під брендом Prestigio на ринку з'явилися також такі продукти, як унікальна клавіатура-тачпад Сlick&Touch, зарядна станція для пристроїв Apple та «розумні» колонки з голосовим помічником. Виробничі, дизайнерські та технічні центри розташовані в Європі, Китаї та Білорусі. Представництва Prestigio працюють у 15 країнах, включно з СНД, Європою, Близьким Сходом та Африкою.

Сайт компанії в Україні: https://prestigio.ua