Незалежна перевірка підтвердила відсутність шпигунських чіпів в серверах Supermicro

Декабрь 14, 2018

Відсутність шпигунських чіпів в серверах Supermicro

12 грудня виробник комп'ютерного обладнання, компанія SuperMicroComputer, повідомила своїм замовникам, що проведена сторонньою фірмою перевірка не виявила ніяких ознак присутності шкідливих компонентів в материнських платах, що випускаються нею зараз або старих моделях.

У листі своїм клієнтам каліфорнійська компанія відзначила, що не здивована результатами експертизи, замовленої нею в жовтні, після виходу статті Bloomberg, де стверджувалося, що китайський уряд споряджає обладнання SuperMicro засобами шпигунства за її клієнтами.

Посилаючись на обізнані джерела, агентство Reuters стверджує, що аналізом плат SuperMicro займалася глобальна фірма Nardello & Co, і що замовники можуть за запитом ознайомитися з подробицями її висновків.

Nardello тестувала зразки системних плат, що випускаються в даний час, а також версії, які були продані компаніям Apple і Amazon.com, що фігурували в статті Bloomberg.

Так само безрезультатно завершився пошук неавторизованих компонентів або сигналів, які посилають із програмного забезпечення, повідомляє джерело Reuters.

За його інформацією, Super Micro розглядає варіанти висунення в судовому порядку претензій до нью-йоркської Bloomberg.

Раніше, Apple, Amazon а також влади США і Великобританії повідомляли, що не мають відомостей про апаратні атаках через продукцію Super Micro.

Для отримання детальної інформації щодо перевірки серверів Supermicro, відвідайте веб-сайт:

Ваші запити на обладнання Supermicro надсилайте на адресу: supermicro@asbis.ua